Bøjebehandling (Nedgroede negle)

Tilskud til bøjlebehandling:
Med en elektronisk henvisning fra egen læge til nedgroede negle (ortonyxi), skal man hos en Statsautoriseret Fodterapeut med ydernummer kun betale sin egen andel af behandlingen. Resten sørger Fodterapeuten for.

En nedgroet negl  kan gå hen og blive meget smertefuld, det er derfor vigtigt at gøre noget ved problemet når det opstår.

Det vil som regel være ideelt, at fremstille en bøjle som sættes på neglen enten lavet i kunstmateriale eller ståltråd, fælles for begge typer er, at de sættes på neglen, limes og derefter trækker bøjlen, let i neglen så siderne løfter sig igen.

 nedgroede_negle02_s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

boejle02_1boejle01

Behandlingen vil som oftest lindre smerten forholdsvis hurtigt.
Bøjen der sættes på er lille og skal jævnligt justeres, indtil neglen har fået sin naturlige form tilbage.
Det skal dog nævnes at visse typer fodtøj, kan være årsag til nedgroede negle.
Ligesom nogle typer af sport, forkert klipning samt arvemæssige tendenser, kan forklare den nedgroede negl, der vil derfor i behandlingen også være vejledning og gode råd om pleje af neglene fremover.

Hos Fakse Fodterapi, gør vi brug af Podofix bøjler. Disse bøjler er små og anonyme, men med god løftende effekt på nedgroede negle.
I modsætning til stålbøjler, er Podofix bøjlen god til hvis en patient f.eks. har betændelse i neglefalsen, da bøjlen placeres ovenpå neglen.

bojle_efter_l